Drikke
Med denne drinken kan du slutte å røyke tvert

Med denne drinken kan du slutte å røyke tvert

Du får nemlig nok av røyksmak gjennom Islay-whiskyen. I tillegg til masse annet godt. Prøv denne enkle oppskriften.
07 November 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Denne drinken er en variasjon over en cocktail fra Death & Company i New York kalt Coffee & Cigarettes.

Les mer om den legendariske baren

Coffee & Cigarettes var en av de første drinkene som fanget min oppmerksomhet i menyen under mitt første besøk. En elegant og robust variasjon av en manhattan med islay whisky, søt vermouth og kaffelikør. Det var kjærlighet ved første dråpe.

Lag speakeasy-stemning hjemme

Min vri er veldig lik originalen – men jeg tar i bruk litt visuelle effekter også. Det vil si at i stedet for å bruke sukkerlake, bruker jeg sukkerspinn som sødme.

Drinken serveres i en lommelerke, dekket av avispapir og helles over sukkerspinnet som smelter umiddelbart.

Men siden sukkerspinnmaskin ikke er allemannseie, kan du godt bruke sukkerlake. Smaken blir den samme.

Death & Company er en av New Yorks mest berømte cocktailbarer av typen speakeasy. Baren ligger i East Village og ligger i nærheten av en annen kjent speakeasy – PDT (please don't tell).

Fra utsiden ser stedet ut som det er forlatt. Det eneste du ser er en stor, gammel tredør med en ringeklokke og en kar stående inntil veggen. Oppdresset med sixpence, lommeur og tannpirker i munnviken ser han ut som om han er hentet rett fra 1920-tallet.

Annen drikkekultur

Denne mannen fungerer som dørvakt og kontrollerer at stedet opprettholder sin «no standing policy». Den går ut på at når stedet er fullt, slipper ingen inn før det blir ledig. Han tar mobilnummeret ditt og ringer deg når det er plass i baren – så ikke gå for langt. Ta turen ned gaten til en av barene, dersom du er tørst, og vent på at mobilen ringer.

Når du først kommer inn er det lett å miste kontroll på tiden. Jeg husker at jeg trodde klokken var 01.00 på natten, men da jeg gikk ut for å holde en som skulle ta seg en røyk med selskap, innså jeg at det ennå ikke var blitt mørkt og klokken bare var 21.30. Det faktum at baren som åpner klokken 18.00, er fylt opp med gjester allerede i løpet av den første timen – gir deg et inntrykk av at det virker senere på kvelden enn hva det virkelig er.

Amerikanerne har i motsetning til hva som er vanlig her, kultur for å gå på bar etter jobben eller tidlig på kvelden. Kvelden avsluttes gjerne rundt midnatt dersom det er jobb dagen etter.

Foto: Sentralen AS

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Tobacco & Coffee cocktail

Tobacco & Coffee cocktail

Fremgangsmåte

Fyll et røreglass med is og tilsett de flytende ingrediensene. Rør i 20 sekunder og hell væsken over i en lommelerke – for maksimal effekt.

Legg litt sukkerspinn oppi et rocks glass. Hell drinken over og når sukkeret er smeltet er drinken klar til å nytes.

Tips 1:
Sukkerspinn fås kjøpt i godtebutikker eller hvorfor ikke en sukkerspinnsmaskin som selges i butikker som Sous Vide Norge eller hos Claes Ohlsson.

Tips 2 :
Prøv ulike Islay-whiskyer – min favoritt er Caol Ila 12 YO.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her