At retten heter Gullgravergrateng er det ingen åpenbar forklaring på, men makaroni og kokt skinke i en tykk hvitsaus som får et sprøtt dekke etter gratineringen, er som å finne gull for mange. Jo bedre råvarer du bruker i denne enkle, men effektfulle retten, jo bedre blir sluttresultatet.
Dagens rett

I dag kan barna diske opp med middagen: grateng med makaroni og skinke
Her får du oppskriften på en skikkelig vinner av en rett for så vel små som store.
09 April 2025 - 00:00
Gullgravergrateng med makaroni og skinke

Fremgangsmåte
- Lag en hvit saus fra bunnen av eller etter anvisning på posen. Avkjøl. Tilsett egg og ost.
- Kok makaroni som anvist på pakken. Skjær skinken i biter.
- Bland hvit saus, makaroni, skinke og grønnsakblanding.
- Hell dette i en smurt ildfast form.
- Strø over brødrasp.
- Stek gratengen på 175 grader i 30 - 40 minutter.
Tips: Du kan også steke den i mikrobølgeovn i 13-15 minutter på full styrke. Bruningselement i mikrobølgeovn kan brukes de siste minuttene for å få en gyllen farge.
Tips: Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
76 POENG
Forsiden akkurat nå