Marinaden:
Bland ingrediensene i denne rekkefølgen, marinaden har godt av å stå en liten stund for å trekke smak. Bland i tomatene og la de stå å trekke en liten stund. Sil av kraften og anrett tomatene på tallerkener og fordel osten over. Sett tallerkenene i ovnen med sterk overvarme til det hele er varmt. Anrett kyllingen på toppen, legg potetene rundt og drypp på litt av marinaden rundt.
Rossevalpotet er importert fra Frankrike. Den er liten og avlang med rødt skall og gult kjøtt. Smaken er kraftig med et snev av bitterhet i skallet som passer med det søte kjøttet. Får du ikke tak i denne, kan du bruke mandelpoteter eller andre små poteter.
Kyllingen:
Vend kyllingen i blandingen og la den trekke i min 30 minutter. Brunes av i panne eller på grill, pensles med resten av marinaden og bakes ferdig i ovnen på 180 gr. ca 6-8 minutter. Husk å hvile kjøttet i minst 10 min. på et lunt sted før servering.