For utvalget av gresk ost utover feta er begrenset her til lands. Men når det kommer til feta finnes det mange å velge mellom. Den beste og mest smaksrike er en blanding av melk fra geit og sau. Kasseri er også laget av sauemelk men siden det ikke finnes her til lands, kommer du langt med en halvfast småskalaost av kumelk, eller geitemelk for ekstra karakter.
Mantza
Greske smaker er det vi trenger nå i januar
Mantza
Fremgangsmåte
Skjær paprikaene i fire båter. Legg dem i en ildfast form sammen med auberginen.
Sauter løken i olje, tilsett knuste tomater og glaser.
Hell sausen over paprikaen og auberginen. Dryss litt salt og nykvernet pepper samt oregano over.
Dekk med osten og topp med tomatene som er skåret i skiver.
Bakes i ovnen ved 180 grader i 40 minutter. Hell olivenolje og dryss grovhakket persille over før servering.
Mange flere vegetarretter finner du her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG