At alt som involverer ost, går i en egen mage, det er velkjent. Derfor en en makaronigrateng perfekt for å lure inn grønnsaker - og kanskje bruke opp rester.
Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
Mandagen blir ekstra god med makaronigrateng på middagsbordet
Ikke helt mac 'n cheese, men heller ikke langt unna. For her er både makaroni og ost, men også falukorv og brokkoli.
03 November 2024 - 23:00
Makaronigrateng med falukorv
Fremgangsmåte
- Varm stekeovnen til 225 grader. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kjele.
- Tilsett makaroni og grønnsaker og la det koke i knapt 5 minutter. La makaroni og grønnsaker renne av.
- Ha alt over i en smurt ildfast form. Tilsett oppskåret falukorv, revet ost og egg vispet med melk, salt og krydder.
- La formen stå midt i ovnen i ca. 10 minutter, til eggestanden er stivnet.
- Server en frisk salat ved siden av.
Tips: Du kan gjerne bruke rester av andre pølser, kylling eller annet kjøtt til denne retten.
Flere fristende retter med makaroni venter på deg
Har du lyst på en annen grateng finner du mange her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå