Dagens rett

Ovnsbakt kylling med makaroni mac'n cheese

Ikke rart dette er noe alle amerikanere elsker
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)

Ikke rart dette er noe alle amerikanere elsker

Denne oppskriften er inspirert av den amerikanske favoritten mac n' cheese. Helt topp på onsdagsmenyen
18 November 2022 - 00:00

Denne oppskriften er ikke helt autentisk, men bare makaroni og ostesaus er litt kjedelig - selv om en hel nasjon elsker det.

Det er imidlertid et veldig godt utgangspunkt for en smaksrik hverdagsrett som barn i alle aldre vil elske. 

Er du ikke kyllingfan, kan du fint bruke alt fra torsk til pølser - eller et vegetarisk alternativ som kikerter. 

Se alle de gode makaroni- og ost-oppskriftene

Ovnsbakt kylling med makaroni

Ovnsbakt kylling med makaroni

Fremgangsmåte

  1. Kok makaronien "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann.
  2. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.
  3. Mens pastaen koker skjæres kyllingkjøttet i små terninger.
  4. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.
  5. Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger.
  6. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter.
  7. Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
  8. Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost.
  9. Stek i 15 minutter ved 190 grader eller til retten har en gyllen farge.

Her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde
+

Vin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde

Languedoc er en vinregion kjent for sitt mangfold og ikke minst gode priser. Med 38 ulike appellasjoner snakker vi om en stor region som kan virke noe forvirrende, men de beveger seg i samme retning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Italiensk aften på Villa Paradiso
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. januar i Oslo

Italiensk aften på Villa Paradiso

Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her