Eplekake hører høsten til, men huske at det er de faste og syrlige eplene som gjør seg best i baksten.
Denne kaken egner seg for øvrig ypperlig til frysing, så her er det bare å starte masseproduksjonen mens de norske eplene er på sitt beste.
Hver torsdag serverer vi deg ukens kake, Apéritifs rykende ferske spalte.
Enkel eplekake
Fremgangsmåte
- Du trenger en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen.
- Rør i sammenpiskede egg.
- Deigen fordeles over i en smurt kakeform.
- Rens og del eplene i båter og legg dem tett i tett delvis ned i deigen.
- Dryss over hakkede mandler og sukker samt kanel hvis du liker det.
- Stekes ca. 30 min ved 200 grader.
- Eplekake serveres varm, lun eller kald.
Tips: Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus gir kaken det lille ekstra.
Flere oppskrifter med deilige kaker
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG