Luksus fiskefrikassé
Fremgangsmåte
- Start med grønnsakene. Kok opp vannet, tilsett salt og kok grønsakene enkeltvis til de er møre. Ta dem opp, spyl dem i kaldt vann og la dem renne godt av.
- Lag hvit saus ved å smelte smøret, rør inn mel og la det fres i 1--2 minutter.
- Spe med grønnsakvann til en glatt saus, spe i melk eller fløte og la sausen småsurre i 5--10 minutter. Varm grønnsakene i sausen. Rør inn persille eller annet grønt.
- Kok opp vann uten salt, legg i fisken og la den trekke, uten å koke, i 4--5 minutter.
Anrett grønnsaker og saus i et dypt fat og legg fisken på toppen.
Tips: Bruk røkt torsk, blåkveite eller kolje til denne retten. Hvis du ikke får tak i nypoteter kan du bruke Gulløye, mandel eller rattepoteter. Du kan gjerne også bruke andre fiskesorter til frikasseen.
Her finner du svært mange veldig gode oppskrifter med fisk
Her finner du mange deilige gryteretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 479.90 kr Uten utvalg88 POENG
-
87 POENG