Kake
Luftig og frisk rabarbramousse

Luftig og frisk rabarbramousse

Server denne lekre rabarbradesserten i dag. Her har du den lettlagete oppskriften.
06 Juni 2013 - 06:10

Rabarbra er noe av det tidligste som høstes fra hagen og det er alltid stor stas når de første stilkene plukkes. Skåler med sukker hentes frem av ivrige småbarn og de syrlige stengene dyppes iherdig i sukkeret.

De tynne er best

Mange mener at rabarbra må høstes før St. Hans. Dette stemmer for så vidt, men du kan fint spise rabarbra i juli og august. De unge, tynne stilkene av planten har lavest innhold av oxalsyre og høyest innhold av eplesyre.

Flere gode oppskrifter med rabarbra

Det er dette som gir den beste smaken, derfor er det lurt å høste rabarbraen før St. Hans. Men har du glemt å høste den utpå sommeren, skal du vite at fløte og melk nøytraliserer det meste av oxalsyren.

Friske og sprø

Rabarbraen kan derfor fint brukes til mat hele sommeren om den kombineres med dette.

Flere gode desserter

Stilkene skal være friske og sprø i både farge og konsistens. Husk å rense rabarbraen før bruk. Kutt av topp og bunn. Vask godt med vann og kutt stilkene opp i biter. Rabarbra skal bare koke noen få minutter for å beholde farge og smak.

TIPS 1:  Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i. Se flere kokketips

TIPS 2:  Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen. Se flere kokketips

Rabarbramousse - fromasj

Rabarbramousse - fromasj

Fremgangsmåte

Rabarbrakompott
Kok opp rabarbra, vann, saften fra en sitron og 0,5 dl sukker. La dette småkoke i noen minutter. Ta det av platen og hell kompotten i en skål og avkjøl dette.
 
Rabarbramousse/fromasje
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp ½ dl vann og løs opp gelatinplatene i vannet. Pisk opp egg og 0,75 dl sukker til eggedosis. Pisk opp kremfløten til myk krem og vend dette inn i eggedosisen.
 

Hell gelatinen i forsiktig og rør dette inn. Ha til slutt i rabarbrakompotten.

Fordel moussen i en stor skål eller glass. Sett en tynn stilk i glasset før du heller oppi moussen/fromasjen.

Sett kaldt i noen timer før servering. Pynt med sitronmelisse.

TIPS 1
Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i.
 

TIPS 2 Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen.

Se alt det gode du kan lage med rabarbra

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her