Kake
Luftig og frisk rabarbramousse

Luftig og frisk rabarbramousse

Server denne lekre rabarbradesserten i dag. Her har du den lettlagete oppskriften.
06 Juni 2013 - 07:10

Rabarbra er noe av det tidligste som høstes fra hagen og det er alltid stor stas når de første stilkene plukkes. Skåler med sukker hentes frem av ivrige småbarn og de syrlige stengene dyppes iherdig i sukkeret.

De tynne er best

Mange mener at rabarbra må høstes før St. Hans. Dette stemmer for så vidt, men du kan fint spise rabarbra i juli og august. De unge, tynne stilkene av planten har lavest innhold av oxalsyre og høyest innhold av eplesyre.

Flere gode oppskrifter med rabarbra

Det er dette som gir den beste smaken, derfor er det lurt å høste rabarbraen før St. Hans. Men har du glemt å høste den utpå sommeren, skal du vite at fløte og melk nøytraliserer det meste av oxalsyren.

Friske og sprø

Rabarbraen kan derfor fint brukes til mat hele sommeren om den kombineres med dette.

Flere gode desserter

Stilkene skal være friske og sprø i både farge og konsistens. Husk å rense rabarbraen før bruk. Kutt av topp og bunn. Vask godt med vann og kutt stilkene opp i biter. Rabarbra skal bare koke noen få minutter for å beholde farge og smak.

TIPS 1:  Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i. Se flere kokketips

TIPS 2:  Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen. Se flere kokketips

Rabarbramousse - fromasj

Rabarbramousse - fromasj

Fremgangsmåte

Rabarbrakompott
Kok opp rabarbra, vann, saften fra en sitron og 0,5 dl sukker. La dette småkoke i noen minutter. Ta det av platen og hell kompotten i en skål og avkjøl dette.
 
Rabarbramousse/fromasje
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp ½ dl vann og løs opp gelatinplatene i vannet. Pisk opp egg og 0,75 dl sukker til eggedosis. Pisk opp kremfløten til myk krem og vend dette inn i eggedosisen.
 

Hell gelatinen i forsiktig og rør dette inn. Ha til slutt i rabarbrakompotten.

Fordel moussen i en stor skål eller glass. Sett en tynn stilk i glasset før du heller oppi moussen/fromasjen.

Sett kaldt i noen timer før servering. Pynt med sitronmelisse.

TIPS 1
Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i.
 

TIPS 2 Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen.

Se alt det gode du kan lage med rabarbra

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her