Kjøttboller til tapas
Fremgangsmåte
- Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
- Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
- Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
- La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.
Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?
Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Paprikasalat til tapas
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 225 grader eller fyr opp grillen
- Del paprikaene og chilien i to, fjern kjerner og frø.
- Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
- Lager du dette på grillen, legger du skallsiden ned.
- Sett brettet i ovnen/legg dem på grillen, og la det stå til overflaten er mørk og nesten "brent".
- Ta dem ut og legg dem i i bolle med plastfilm, eller aluminiumsfolie, over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen og chilien.
- Del paprikaen i strimler og finhakk chilien.
- Bland alt med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.
Serveres som en av flere tapasretter eller som tilbehør til grillmaten.
Tips: Når du griller paprikaen får den ekstra dybde i smaken og en herlig røykt karakter.
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Canari-poteter
Fremgangsmåte
- Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.
- La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.
- Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli .Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.
Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.
Sausen skal småputre ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
God tomatsaus
Fremgangsmåte
- Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
- Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.
- Ha i urtene og la koke fem minutter til.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Grillet asparges med sitronolje
Fremgangsmåte
- Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
- Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
- Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
- Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.
Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her er flere grønnsaksretter for grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG