Lammefilet er ekstra digg, og med denne oppskriften kan du lett lage en festmiddag selv når du har dårlig tid. For til rødbetbulguren kan du bruke så vel syltete som ferdigkokte rødbeter. Eller rødbeter du koker selv. Husk å bruke plasthansker når du skreller dem.
Dagens rett
Lammefilet med rødbetbulgur
By på en ekstra fargerik vri på lammemiddagen
Denne retten høres kanskje vanskelig eller tidkrevende ut å lage, men faktum er at den er så lett at du fint fikser den på en travel fredag.
Redaksjonen
23 Oktober 2020 - 01:00
Lammefilet med rødbetbulgur
Fremgangsmåte
- Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 grader i ca. 20 minutter (kjernetemperatur 62 grader).
- Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter.
- Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt.
- Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen.
Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammet.
Tips: La lammefileten ligge og hvile i 15 minutter før du skjærer den opp. Da er kjøttet skikkelig saftig og kjernetemperaturen øker med ca fem grader ved hviling.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 524.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
89 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå