Blåskjell i en fiskegryte er genialt, siden de bidrar med ekstra smak til kraften. Men får du ikke tak i blåskjell, eller bruker allerede kokte skjell, kommer du langt på vei likevel. Dette er en stor porsjon, og gryten er perfekt å fryse eller varme opp senere i uka.
Dagens rett
Foto: (Tom Haga)
Denne fiskegryten får ekstra smakshjelp av blåskjell og chorizo
Den kan lages med den type fisk du foretrekker. Og har du ikke ferske blåskjell, fortvil ikke, for også skalldyr fra fryseren kan gjøre susen.
01 April 2024 - 23:00
Laksegryte med blåskjell og chorizo
Fremgangsmåte
- Skyll skjellene godt.
- Varm olivenolje i en stor kjele og tilsett chorizo, løk og hvitløk.
- Tilsett hvitvin og la den redusere litt før du har i fiskekraft, tomater, sukker og de kokte bønnene.
- Kok opp og tilsett blåskjellene.
- Skjær laksen i store terninger og tilsett når skjellene har åpnet seg.
- Trekk kjelen av varmen og smak til med salt og pepper.
- Strø persille på toppen og server med godt brød.
Se mange flere lekre fiskegryter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå