Tataki betyr å steke fisk eller kjøtt veldig kort tid, til stekeskorpen er ca 1 mm tykk. Siden det betyr nesten rå fisk, er det tryggest å bruke fisk fra fryseren, enten det er laks, ørret eller hvit fisk du velger.
Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
Skap en pustepause med denne vrien på laksemiddagen
Asiatiske innslag av den tradisjonsmettede romjula skaper alltid begeistring. Så også med denne retten.
26 Desember 2023 - 00:00
Laks tataki med soyasmør og salat
Fremgangsmåte
- Lakseskivene vendes lett i kryddermiksen og stekes i tørr panne på begge sider. (Kan også bakes i ovn i 15 min ved 180°C).
- Brent pepper får man ved å svi pepper i pannen til det begynner å ryke.
- Knuses så i morter.
- Soyasmør: Alle ingredienser blandes og varmes svakt opp. Må ikke koke. Persillen has i rett før servering.
- Retten serveres på en liten frisk salat med godt brød til.
- Ha gjerne litt olje, sitronsaft, salt og pepper på salaten.
Se våre andre sashimioppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå