Kokte poteter er ikke veldig spennende, i hvert fall ikke på denne tiden av året. Når det er sagt, er det veldig lite som trengs for å sprite opp smaken, for poteter er en veldig takknemlig råvare på kjøkkenet. Og det er der andre lands kjøkken har vært så mye flinkere enn det tradisjonelle norske med å utnytte disse nærmest uendelige mulighetene.
Dagens rett
Patatas a la Riojana
Foto: (Cristina Canton)
Lag poteter som i Rioja
Om du synes poteter er kjedelig, la deg inspirere av spanske tradisjoner, som denne fra Rioja.
Aase E. Jacobsen
25 Januar 2023 - 00:00
Patatas a la Riojana
Fremgangsmåte
- Kok potetterningene i saltet vann til de er møre. Sil av vannet.
- Varm en panne. Tilsett 3 ss olivenolje. Legg løkskiver og chorizo i pannen og surr på medium varme til løken er myk.
- Tilsett paprika i biter og tomater.
- Legg laurbærblad i pannen og tilsett potetene.
- Hell på vann og kok opp. La potetene koke seg lett melne og smak til med salt og pepper. Tilsett litt olivenolje før servering.
Se våre andre oppskrifter på poteter med spansk vri
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå