Den liflige duften av vellagret rakefisk fyller mange hjem på senhøsten, og duften er elsket av mange og inderlig forhatt av andre.
Eldgammel oppbevaringsmetode
Rakefisk er en mattradisjon som vi har hatt med oss i lange tider. Den nevnes første gang i skrifter fra 1348.
Tørking, salting og fermentering av mat for oppbevaring er faktisk en av de aller eldste konserveringsmetoder vi kjenner. Den kan spores mer enn 5000 år tilbake i tid.
Ved fermentering omdannes fiskens egenskaper og smak, noe som fører til en fisk som har høyere næringsinnhold, bedre holdbarhet, en annen smak og som er lettere å fordøye.
Tradisjonsrikt og nyskapende
Det er ingenting i veien for å servere rakefisk med klassisk tilbehør, men du kan også la deg friste av noen av oppskriftene nedenfor.
Flere gode oppskrifter med rakefisk finner du i vår store kokebok.
Se alle oppskriftene med rakefisk her