En omelett er egentlig unnagjort på noen få minutter, og du kan virkelig variere den på utallige måter. Den perfekte ramme rundt restene fra helgen.
Dessuten er det en fin rett å pakke med seg om måltidet skal inntas på standen eller i skogen. Et tips er å fordele den i porsjonsbokser, slik av hver får sin og kan dandere det grønne etter smak og behag.
Flere gode retter med egg finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Omelett med spekeskinke og gressløk
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
- Pannen må være så varm at smøret freser når det slippes i. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner.
- Legg ost og gressløk på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet og legg spekeskinkeskivene over.
- La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.
- Server nylaget omelett med småtomater og gjerne brød og salat.
Tips: Du kan bytte ut spekeskinke med det du har i kjøleskapet. Omelett er den perfekte ramme for rester!
Tips2: Riv over parmesan eller annen vellagret ost. Det gir mye ekstra smak.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG