Lærling og bonde vant

Kokkelærling Tony Martin og bonde Sigurd Strand Pedersen vant konkurransen Kokk og bonde på samme lag.
Redaksjonen
29 Oktober 2007 - 14:15

Martin er 20 år gammel og jobber på Tango bar og restaurant i Stavanger. Pedersen er 47 år gammel og økologisk bonde fra Hommersåk. 
 
Konkurransen ble arrangert under landbrukskonferansen Agrovisjon 2007 i Stavanger i helgen. Konkurransen er i regi av Gladmat.
 
Andre gang
Det er andre år at konkurransen blir avviklet under denne messen. Det var Gladmat som tok initiativet til konkurransen for to år siden, forteller daglig leder Sigve Skretting til Stavanger Aftenblad.
 
For lite mat
- Jeg mente Agrovisjon luktet for mye fjøs og for lite mat, sier Skretting. Han tok kontakt med Agrovisjon og ble møtt med stor forståelse.
 
Fem lag
Under årets konkurranse deltok fem lag med en kokk og en lokal bonde på hvert lag. Martin og Pedersen vinnerrett var satt sammen av jordskokkpurré og jordskokkchips sammen med lettrøkt duebryst, braisert duelår, ravioli og epleolje.
 
I tillegg serverte de eplesorbet med sabayonnesaus av jordskokk, eple- og vaniljesirup.
Premien var et reisestipend på 10 000 kroner.
 
Agrovisjon er et samarbeid mellom Rogaland Bondelag, Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen og Stavanger Forum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her