Matkurs og vinkurs

Cocktailkurs 18. september i Oslo

Med dette kurset mestrer du verdens mest kjente drinker

Med dette kurset mestrer du verdens mest kjente drinker

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten.
01 Mai 2021 - 09:50

 Det å dra på cocktailbar er en opplevelse i seg selv. Spennende smakskombinasjoner i stilige glass oppleves ofte som en luksus kun tilgjengelig ved en kul bar. Men slik trenger det ikke å være. Med dette morsomme og lærerike kurset under beltet vil du selv kunne komponere de lekreste drinker – og det fra kjøkkenbenken hjemme.

Cocktails ristes til perfeksjon.  Foto: Fredrik Scholze

Konseptet Flyttbar består av profesjonelle bartendere som alle har lang fartstid i bransjen, og ikke minst – ånder og lever for gode smakspresentasjoner. Bli med bak fasaden på de kjente cocktailene. Kurset tar deg innom den cubanske revolusjonen og flaggskipet Daquiri, før turen går videre til high street London og 90-tallets supermodeller. Hvordan var det egentlig espresso martini ble til? Og hva har det med martini å gjøre?

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Bartenderne demonstrerer fremgangsmåten for de forskjellige drinkene, før du selv tar shakeren fatt. Og det er selvsagt ikke hvilken som helst shaker heller – på kurset vil du få tilgang på profesjonelt bartenderutstyr, de beste råvarene og selvfølgelig de aller beste triksene for å komponere de ultimate cocktailene som imponerer.

Den perfekte gaven, jobbfesten eller rett og slett spennende tvist på byturen!

Kurset tar utgangspunkt i seks klassiske cocktails som har bestått tidens tann, og som pryder barkart verden over. Du vil blant annet lære å lage Whiskey Sour, Daquiri, og Espresso Martini, for å nevne noen.

Og det beste: Du får selvsagt drikke dine egenkomponerte drinker, stående i en bar med god stemning og likesinnede rundt deg.

Her serveres de lekreste cocktails - laget av deg!  Foto: Fredrik Scholze

Kurset varer i drøye 2,5 timer. I løpet av denne tiden vil du lære å mestre de nødvendige teknikkene, samt lage noen av verdens mest kjente drinker, og ikke minst smake på de deilige kreasjonene du har skapt i glasset. Kurset er intimt med 8 deltakere og to bartendere som gir personlig oppfølging og tilbakemelding.

Kurset foregår rundt en bardisk av den gamle skolen, nemlig Gullbaren på Sentralen.  Denne tidsriktige baren er innredet med historiske detaljer, og er en hyllest til den gamle bankdirektøren som en gang styrte banken. Følg marmortrappa opp til tredje etasje og spaser inn i en helt annen tid.

Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse.

Gullbaren på Sentralen
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her