- Sett steikeovnen på 150 grader. Skjær breiflabben i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over finhakka løk og salt.
- Hell over hvitvin og 2½ dl fiskekraft, dekk med aluminiumsfolie.
- Sett forma i steikeovn og steik ved 150 grader til fisken er gjennomvarm, ca 12 minutter.
- Ta vare på krafta som dannes i forma for den skal brukes til sausen.
- Saus: Mål opp 5 dl kraft fra forma og spe med mer fiskekraft hvis det ikke er nok.
- Kok opp sammen med fløten og kok inn til halv mengde slik at sausen tykner.
- Tilsett rosepepper og smak til med salt .Pisk inn 2 ss smør.
- Skyll spinaten og forvell den i 1-2 minutter, la den renne godt av.
- Smelt litt margarin eller smør i ei gryte og fres spinaten lett og smak til med litt salt og hvit pepper.
- Legg spinaten på et varmt serveringsfat, anrett fiskestykkene på spinaten, hell over litt saus og pynt med reker og blåskjell.
Server med kokte poteter, broccoli og gulrøtter.
Tips:
Du kan godt bruke vårløk eller gressløk i stedet for gul løk.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev