Norske epler er syrlige og derfor velegnet til bruk også i salte retter. I denne oppskriften har vi tatt med eplesider som er blitt en veldig populær drikke. Bruker du samme eplesider i maten som du drikker til, blir det helt optimalt. Men du kan selvsagt nyte vin eller øl til - eller bare vann.
Dagens rett
Foto: (Lena_Zajchikova)
Når de norske eplene er så mange som i år, må de brukes til mer enn eplekake
Så gode er eplene at de gir en ekstra smak til en klassiker som baconsurret kyllingfilet.
22 August 2024 - 23:00
Kyllingfilet med eple og bacon
Fremgangsmåte
- Surr bacon rundt kyllingfiletene og stek dem i panne på alle sider.
- Rens og skjær epler i skiver og legg skivene i en smurt ildfast form.
- Bland mykt smør, hvitløk, sennep og eplesider og fordel over eplene.
- Dryss over litt salt og pepper.
- Legg kyllingrullene på toppen. Stek i ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter.
- Serveres med finhakket basilikum og poteter.
Tips: Ta vare på sjyen som dannes i bunnen av formen, den fungerer som saus og kan evt jevnes med maisenna.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå