Dagens rett

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker

Fennikel, bønner og erter fra nærmeste reko-leverandør, er på sitt beste akkurat nå. De fortjener å få følge av det beste fra havet.
18 September 2021 - 00:05

Så gode er disse råvarene at de kun trenger et minimum av behandling. Får du ikke tak i erter for å ille selv, kan du selvsagt bruke sukkererter. Selskapserter fra fryseren går selvsagt også. 

Kveite er for det meste tilgjengelig som skiver, og du kan absolutt lage retten med slike. Husk bare at de trenger litt mer varmebehandling for å bli gjennomstekt. Men vær for all del forsiktig. Tørrstekt kveite er ikke godt, uansett hvor god råvaren var i utgangspunktet. 

Se alt det andre du kan lage med kveite. 

Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Fremgangsmåte

Pannestekt kveite:
Drypp litt salt over kveitefileten 10 minutter før steking.

Varm en panne til middels sterk varme, ha i olje og stek fisken gyllen på en side først.

Tilsett hvitløksfedd, sitronsskive, timiankvist og smør og stek videre i 1 minutt. Snu så fileten. La fisken hvile i pannen til en kjernetemperatur på 45 grader.

Tips:
Om du ikke har temperaturmåler: Et lett dytt med fingeren gir litt motstand, da er den perfekt stekt.

Braisert fennikel:
Kutt fennikelen i to, ha i en vakuumpose sammen med olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og vann. Vakuumer og damp sous-vide ved 85 grader i 15 minutter. Legg posen i isvann.

Tips:
Hvis du ikke har slikt utstyr, kan du koke fennikel delt i strimler al dente sammen med ingrediensene i en kjele.

Rett før servering stekes fennikelen gyllen i smør, smak til med salt.

Chimichurri:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn masse.

Grønne bønner og erte-sauté:
Skyll bønnene og del i 3 cm strimler. Varm olje i en panne og tilsett bønner og erter. Sauter ved middels varme, men pass på at de ikke tar farge.

Tilsett vann og smør og rør til smøret har emulgert. Smak til med salt.

Se alt det andre du kan lage med kveite. 

Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her