Pannestekt kveite:
Drypp litt salt over kveitefileten 10 minutter før steking.
Varm en panne til middels sterk varme, ha i olje og stek fisken gyllen på en side først.
Tilsett hvitløksfedd, sitronsskive, timiankvist og smør og stek videre i 1 minutt. Snu så fileten. La fisken hvile i pannen til en kjernetemperatur på 45 grader.
Tips:
Om du ikke har temperaturmåler: Et lett dytt med fingeren gir litt motstand, da er den perfekt stekt.
Braisert fennikel:
Kutt fennikelen i to, ha i en vakuumpose sammen med olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og vann. Vakuumer og damp sous-vide ved 85 grader i 15 minutter. Legg posen i isvann.
Tips:
Hvis du ikke har slikt utstyr, kan du koke fennikel delt i strimler al dente sammen med ingrediensene i en kjele.
Rett før servering stekes fennikelen gyllen i smør, smak til med salt.
Chimichurri:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn masse.
Grønne bønner og erte-sauté:
Skyll bønnene og del i 3 cm strimler. Varm olje i en panne og tilsett bønner og erter. Sauter ved middels varme, men pass på at de ikke tar farge.
Tilsett vann og smør og rør til smøret har emulgert. Smak til med salt.
Se alt det andre du kan lage med kveite.
Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev