Stekt kveite med parmaskinke og søtpotetpai
Fremgangsmåte
Ha salt og pepper på fisken og surr en skive skinke rundt hvert fiskestykke. Stek på svak varme i oljen til fisken nesten er gjennomstekt og skinken er sprø.
Kok opp kraften og smak til med eddik. Hakk oliven og ha i sausen. Pisk i smøret og smak til med salt og pepper.
Servér fisken med sausen og søtpotetpai . En god salat med litt kokte gulrøtter, erter eller andre grønnsaker hører også med.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 168.00 kr Basisutvalg, kategori 386 POENG
Søtpotetpai
Fremgangsmåte
Smøret og vannet må være så kaldt som mulig når du lager deigen til paien. Ha gjerne isbiter i vannet.
Ha mel i en bolle og ha i terninger av det kalde smøret, kna sammen til du får en finsmulete konsistens.
Ha i litt og litt vann til deigen så vidt kommer sammen, men ikke er klebrig. Dekk deigen med plastfilm og la ligge kaldt i minst 30 minutter.
Trykk ut deigen i en paiform eller porsjonsformer. Fyll paiskallet med bakepapir og fyll skallet med tørre erter og forstek i ovn på 200 grader i 10 min.