Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe
Fremgangsmåte
- Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.
- La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.
- Grønnsakene til suppen vaskes og renses. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Smakes til med salt og pepper. La suppen stå kaldt i minst en time før servering.
- Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.
- Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.
- Server avkjølt med nybakt brød.
Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
84 POENG
Kryddergratinert krabbe
Fremgangsmåte
- Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.
- Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).
- Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.
- Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen. Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).
- Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.
- Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus. Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.
- Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt. Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.
- Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.
Loff og smør hører med.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
Solbærterte
Fremgangsmåte
Smøret smuldres i melet. Tilsett sukker og crème fraiche og elt deigen lett sammen. Deigen legges i kjøleskapet i ca en time.
Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform (25 cm). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland frøene sammen med crème fraichen.
Rør sammen crème fraiche, egg og sukker. Hell blandingen i paiskallet. Hell over solbærene. Stekes i ca 30 minutter på 225 grader, til paien får litt farge.
Paien serveres lun eller kald.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG