Arrangementet skal holdes under matfestivalen i Ålesund 31. august og 1. september. Vinneren får ære - og 15.000 kroner.
Alle som vil delta må sende inn et forslag til meny, oppskrifter og en kort beskrivelse på hvordan de har planer om å følge temaet.
Kriterier De innsendte forslagene vil deretter bli vurdert av dommere etter følgende kriterier:
1) Sammensetning av smak og harmoni.
2) Originalitet.
3) Vanskelighetsgrad.
4) Gjennomføring av tema.
Dommerne tar deretter ut seks kandidater som skal konkurrere om NM-tittelen. Kandidatene må ha fagbrev som konditor og påmeldingsfristen er 15. mai.
Oppgavene
Dette blir arbeidsoppgavene under NM.
1. HOVEDKAKE
Det skal lages en kake til 30-40 personer og en is som skal serveres sammen med kaken på en desserttallerken.
Kandidatene skal selv velge utforming, høyde, innhold og oppsats. Det skal lages en testkake til smaksbedømmelse. Denne skal lages og serveres på desserttallerken sammen med isen.
2. SJOKOLADEKONFEKT
Fremstilling av sjokoladekonfekt. Kandidatene skal lage to forskjellige og 10 stykker av hver etter kandidatens valg.
Fire konfekter skal presenteres i en valgfri eske som skal være laget i et spiselig materiale, som for eksempel sjokolade, sukker, marsipan eller liknende. Denne skal også lages under konkurransen.
3. SMÅKAKER/PETIT FOURS
Det skal lages tre forskjellige småkaker/petit fours etter kandidatens eget valg. Ti stykker av hver.
4. SHOW PIECE
Det skal lages og medbringes en utstillingsfigur ut fra et tema. Denne blir tatt med i bedømming av utstillingen. Lages i sjokolade, sukker eller pastillage.
P.S Bildene er desserter laget av kokkelandslagets konditor Sverre Sætre.
Les mer her.