Dagens rett
Foto: (Matprat.no)
Kjøttkaker i balsamico
De tradisjonelle kjøttkakene har fått italiensk følge i sausen i dagens spennende oppskrift.
Redaksjonen
03 Mars 2008 - 01:00
Kjøttkaker i balsamico
Fremgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Skjær soppen i båter. Stek dem i en stekepanne til de er nesten ferdigstekte.
- Ha på balsamico og tilsett kjøttkakene. La alt steke på svak varme, under lokk, til kjøttkakene er varme. Det tar maks 7-8 minutter.
- Bland sammen salat og pastaen. Ha på kjøttkakeblandingen. Smak til med salt og pepper.
Tips: Her kan du benytte ferdige kjøttkaker, eller du kan enkelt lage de selv med denne oppskriften .
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Slik lager du kjøttkaker
Fremgangsmåte
- Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
- Ha alle ingrediensene (til og med krydder et) i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
- Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med litt melk eller vann, litt av gangen.
- Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
- Stek kakene i middels varm panne i smør el margarin i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
- Ha kakene over i en gryte med kokende vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå