Drikke
Kjøp elegant rosé taxfree

Kjøp elegant rosé taxfree

Du sparer 61 kroner på å kjøpe denne rosévinen på flyplassen. Eller du kan kline til med årets beste rosa dråper.
Aase E. Jacobsen
12 Juli 2013 - 13:45

Ch. d'Esclans Whispering Angel 2012 (97688) til kroner 129 på flyplassen, er en fruktig elegant og lekker rosé som de beste du har smakt fra din Provence-ferie. Utmerket til sommerlige sjømatretter som skalldyrplatå eller grillet fisk.

Mer lysrosa enn rosa

Ch. d’Esclans vin er ved siden av superkjendisene Jolie-Pitts Ch. Miraval Rosé 2012 (6234), også denne til kroner 129, det beste fra taxfree-butikkens rosa avdeling.

Les mer om Brangelinas vin

Ellers skal vi si lysrosa, for disse moderne Provence-roséene er bare svakt rosafargete.

Se vår store test av roséviner

Bak denne vinen står Sacha Lichine, sønnen til Alexis Lichine, den tidligere eieren av Margaux-slottet Prieuré-Lichine. Sacha kjøpte Provence-eiendommen Ch d’Esclans i 2006.

Sammen med vinmaker Patrick Léon, med en imponerende cv bak seg fra de aller beste adresser, satte han seg som mål å lage det ypperste innen rosévin.

Gunstig også internasjonalt

Det betyr et minimum av skallkontakt for å unngå mest mulig oksygenpåvirkning for den følsomme grenachedruen – derav den svært lyse fargen.

Whispering Angel er den billigste de lager. Med en polpris på 190 kroner og en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på 121 kroner, skjønner vi fort at taxfree-prisen på kroner 129 er gunstig.

Neste trinn er Ch. d'Esclans 2012 (97689)til 209 kroner taxfree, men som altså bare er 31 kroner billligere enn på polet. En virkelig flott og gunstig priset rosé, definitivt årets beste rosévin med nydelig gul og oransje frukt, stor god munnfølelse og veldig god lengde. Nyt den til dine beste sjømatretter. Den er laget delvis av druer fra svært gamle grenachestokker hvilket forklarer konsentrasjonen. Den er dessuten fremstilt i brukte fat hvilket skaper en annen og åpnere stil.

Gjennomsiktig stil

Ch. d’Esclans er en eiendom på 44 hektar vinmarker hvor grenache dekker tre firedeler av arealet, og hvor 27 prosent av vinstokkene er mer enn 80 år gamle. Jordsmonnet er kalk- og leirholdig hvilket sikrer god syre, et visst mineralpreg etter hvert og god frukt for den endelige vinen.

Druene plukkes manuelt grytidlig om morgenen i små kasser for å bevare mest mulig av den friske rene frukten. Resultatet er i dobbel forstand svært «gjennomsiktige» roséer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her