Hett går det for seg når to naboer møtes i dag, og smaksrikt og hett blir det på tallerkenen og i glasset også. Dagens rett er ypperlig å klargjøre med en gang du kommer hjem så er den klar til du skal benke deg foran tv'en i kveld med Spania-Tunis. Et leskende , skummende øl og fyrig spansk vin er hva vi anbefaler.
Kebab av renskåret kjøtt eller kjøttdeig med couscoussalat
Fremgangsmåte
- Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern.
- Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd.
Tips:
Du kan fint bruke lammekjøttdeig som smakes til med finhakket løk, kanel, presset hvitløk, koriander, salt og pepper, og forme avlange boller som klemmes rundt grillspydet som på bildet.
Couscoussalat:
- Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.
- Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
- Bland olje, sitronsaft, finrevet sitronskall, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt.
- La det hele trekke smak i minst en time på kjøkkenbenken. Den kan varmes lett før servering om ønskelig.
Server lammekebabene med couscoussalaten og en rømmedip eller yoghurtdip på siden.
Se våre andre oppskrifter på kebab
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG