- Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern.
- Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd.
Tips:
Du kan fint bruke lammekjøttdeig som smakes til med finhakket løk, kanel, presset hvitløk, koriander, salt og pepper, og forme avlange boller som klemmes rundt grillspydet som på bildet.
Couscoussalat: Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.
- Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
- Bland olje, sitronsaft, finrevet sitronskall, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt.
- La det hele trekke smak i minst en time på kjøkkenbenken. Den kan varmes lett før servering om ønskelig.
Server lammekebabene med couscoussalaten og en rømmedip eller yoghurtdip på siden.
Se våre andre oppskrifter på kebab