Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en stor gryte og fres løk, hvitløk, tomater og karri til løken er myk. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem.
- Hot madras curry er sterk. Den finnes også i en rød utgave. Eller du kan bruke rød thai curry. Den er gjerne enda sterkere.
- Start med den minste mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.
- Tilsett hvitvin/eplesider/eplemost og kok inn i 30 sekunder. Ha blåskjellene i en rist og sett denne oppi kjelen. Du kan selvsagt ha blåskjellene rett oppi gryta. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4-5 minutter.
- Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
- Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak til med salt og pepper. For hlt jevn saus kan du kjøre den i blander eller med stavmikser.
- Fordel skjellene i to store boller og server sausen ved siden av. Du kan også servere skjellene oppå sausen.
- Dryss hakket persille/koriander over.
Tips:
Server med landbrød eller baguette til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.00 kr Uten utvalg87 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.80 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
81 POENG