Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Deilige kalkunfileter kan med fordel tilberedes på en kontrollert måte og bli til de lekreste retter.
Redaksjonen
02 Mars 2008 - 02:00

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Fremgangsmåte

Tomatsalsa:
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder. Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
 
Kalkun:
Skjær kalkunfilet i ca. 3 cm tykke skiver. Stek filetene i en panne på middels varme i 4 minutter på hver side. La dem hvile i pannen på svak varme 4-5 minutter til de er akkurat gjennomstekt. Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene.

Risotto:
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og krydder og spe med vin og 1 dl med buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør og parmesan til slutt.
 
Tips:
I stedet for hønsebuljong kan du bruke kyllingkraft. Sjekk at kraften ikke er for salt. Vann den i så fall litt ut.
 
Server kalkunbiff på en seng av risotto, lettkokte asparges og aspargesbønner og hell litt av tomatsalsaen på kalkunbiffen og rundt på tallerkenen. Pynt med en skive sprøstekt, speket kalkun og kryddergrønt.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her