Kalkunbiff med kryddersmør
Fremgangsmåte
Kryddersmør kan lages ferdig i god tid på forhånd. Rør ingrediensene sammen til en jevn blanding. Rull den eventuelt i papir eller folie og sett det kjølig.
Stek kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen). Ikke snu dem før de har gyllenbrun stekeskorpe.
Ha en liten klatt kryddersmør på hver kalkunbiff ved servering. Salat og ovnsstekte potetkløfter er godt tilbehør.
Stek potetene midt i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter. Vend kløftene og dryss salt over. La dem stå i ovnen i ytterligere ca. 15 minutter, til de er gyllenstekte og møre.
Her får du sært så gode kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
84 POENG
Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.
- Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
- Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C.
- De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.
- Sjekk om potetene er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.
Tps: Som tilbehør smaker det godt med kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus . Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Madeirasaus
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og fres den i smør i en kjele til den er blank.
- Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen.
- Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper.
- La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Kalkunfilet med bakt gresskar
Fremgangsmåte
- Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stek det i ovn ved 180 °C i ca. 50 minutter.
- Hul ut gresskar og kok ca. 500 g i 20 minutter til de er møre.
- Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og smør. Smak til med salt og pepper.
- Bakt gresskar:
- Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili.
- Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200°C i ca. 15 minutter.
Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
Tips
I stedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG