Noen ganger er det enkleste det beste. Denne retten kan varieres i det uendelig etter hva du har i kjøleskapet. Alle typer kål og alle typer ost - dog meg karakter kan erstatte blåmuggosten om det ikke er din greie. Om du velger en annen ost, kan du fint erstatte bacon med ansjos eller spekeskinke/pølse.
Dagens rett
Foto: (DronG)
Kål, blåmuggost og bacon er en genial kombinasjon
Den er dessuten uhyre lettlaget og av ingredienser du garantert har i huset.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2024 - 00:00
Grateng med kål, blåmuggost og bacon
Fremgangsmåte
- Rens kål.
- Skjær hodekål i tynnere båter. Om du bruker rosenkål, del i to.
- Skjær bacon/pancetta i tynne skiver og sprøstek i varm panne.
- Legg på et kjøkkenpapir for å dryppe av overskuddsfett.
- Hell ut mesteparten av fettet i pannen og stek kålen i pannen.
- Hell over hvitvin og stek kålstykkene på begge sider til de begynner å blir møre.
- Legg dem over i en ildfast form.
- Rør sammen oppsmuldret blåmuggost, revet hvitost og fløte.
- Tilsett soyasaus.
- Hell over kålen. Dryss over persille og sett i ovnen ved 180 grader.
- La stå til kålen er møt og overflaten er pent gyllenbrun.
- Dryss over bacon/pancetta og kapers.
Her er mange andre deilige retter med grateng du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå