Fløtegratinerte poteter er manges favoritt som tilbehør, men du kan fint droppe fløten. Og ikke minst la potetene spille hovedrollen.
Dagens rett
Foto: (LauriPatterson)
Ja, visst kan du spise bare poteter til middag
Det kommer sikkert som et gledelig budskap til den potetfrelste, men om du ikke er der ennå, ikke la denne sjansen gå fra deg.
Aase E. Jacobsen
20 September 2023 - 23:00
Ost og potetgrateng
Fremgangsmåte
- Bland poteter, løk, hvitløk, olivenolje, timian, salt og pepper i en bolle.
- Rør inn osten. Bland godt.
- Hell over i en ildfast form og prøve å arrangere potetskivene så pent du kan. Gjerne i taksteinsmønster, men det er ikke nødvendig.
- Dekk med alufolie.
- Stek i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Ta av folien og stek videre i 20 minutter til.
- Sjekk om potetene er gjennomstekt, stek evt videre.
- Server med salat eller bruk som tilbehør til kjøtt eller på et koldtbord/buffet.
Tips: Om du ønsker å tilsette rester av kokt eller stekt kjøtt alternativt spekemat, strør du det over toppen de siste 20 minuttene.
Her finner du flere spenstige potetretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget82 POENG
Forsiden akkurat nå