Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti
Foto: Braun

Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti

Semifreddo er en mellomting mellom fromasj og iskrem. Deilig alternativ til iskrem i sommervarmen.

Fremgangsmåte

Jordbær- og vaniljesemifreddo:

  1. Bland jordbærene sammen. For best mulig blandingsresultat, bruk hakker/miksertilbehøret og høyeste hastighet
  2. Sett en varmebestandig bolle over en kjele med kokende vann, men pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet
  3. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  4. Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljestang i bollen. Begynn å blande sakte og fortsett å vende i ca 5 minutter til riktig konsistens
  5. Ta bollen bort fra varmen og fortsett å vispe på middels hastighet til den er avkjølt og har nådd riktig tekstur
  6. Bruk en annen bolle og bruk vispetilbehøret og visp fløten til det dannes myke topper og vend deretter forsiktig gjennom eggeblandingen. For å oppnå best resultat, husk å starte på lav hastighet og økt hastigheten mens du pisker
  7. Kombiner halvparten av fløteblandingen med de purerte jordbærene. Alternativt lag jordbærblandingen med den vanlige kremen lagvis i glass. Frys over natten til desserten er stiv
  8. Pynt med friske jordbær og server med biscotti, hjemmebakt eller fra butikken.

Slik lager du biscotti

Se våre oppskrifter på semifreddo

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

å ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Braun

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her