Jordbær- og vaniljesemifreddo:
- Bland jordbærene sammen. For best mulig blandingsresultat, bruk hakker/miksertilbehøret og høyeste hastighet
- Sett en varmebestandig bolle over en kjele med kokende vann, men pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
- Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljestang i bollen. Begynn å blande sakte og fortsett å vende i ca 5 minutter til riktig konsistens
- Ta bollen bort fra varmen og fortsett å vispe på middels hastighet til den er avkjølt og har nådd riktig tekstur
- Bruk en annen bolle og bruk vispetilbehøret og visp fløten til det dannes myke topper og vend deretter forsiktig gjennom eggeblandingen. For å oppnå best resultat, husk å starte på lav hastighet og økt hastigheten mens du pisker
- Kombiner halvparten av fløteblandingen med de purerte jordbærene. Alternativt lag jordbærblandingen med den vanlige kremen lagvis i glass. Frys over natten til desserten er stiv
- Pynt med friske jordbær og server med biscotti, hjemmebakt eller fra butikken.
Se våre oppskrifter på semifreddo