Jeg er ingen hore

Erling Sundal slår tilbake mot hore-stempel, og Arne Brimi gir ham sin fulle støtte.
Redaksjonen
27 Oktober 2009 - 11:22

- Ingen sum hadde vært stor nok for meg til å være med på de greiene der. Han har blitt en skikkelig hore, uttalte Eyvind Hellstrøm på TV2-programmet «Fredag» om sin tidligere kollega Erling Sundal i forrige uke.

- Da jeg fikk høre hva han hadde sagt, tenkte jeg «jøssenavn, er det mulig å bruke sånn språk på riksdekkende TV?». Det sjokkerte meg litt, sier Sundal til «God kveld Norge».

Får støtte av Brimi
- Den språkbruken synes jeg er altfor drøy. Erling prøver å gjøre en jobb for den saken, og selv om man har meninger om det bør man holde seg litt for fine til å bruke så brutale uttrykk verken om hverandre og andre folk. Da blir ikke debatten på et nivå folk er med på, og setter oss i et vanskelig lys, sier han til «God kveld Norge».

- Vi som driver med mat og gastronomi i Norge prøver vel å være seriøse samfunnsaktører, og da har vi vel et annet språk vi kan bruke enn dette, legger Brimi til.

Prøver å gjøre en god jobb
Han tror årsaken er at Hellstrøm rett og slett har tatt med seg stilen fra TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» inn i intervjuet.

- Eyvind har et TV-program som har den stilen. Det er underholdning, og slik er det. Men han Eyvind har jo et sivilt liv i den bransjen han driver i, og han må ikke ta med seg den underholdningen inn i en kommentar på en flink kokk som prøver å gjøre en god jobb, sier Brimi til «God kveld Norge».

Matsnobberi et fremmedord
Sundal mener han gjør en god gjerning ved å stille opp i Rema-reklamen, som gir tips på hvordan folk kan lage middag til under hundrelappen.

- Matsnobberi er heldigvis for de fleste av oss et fremmedord. Det er altfor mange familier der ute som ikke kan fråtse i dyre råvarer. Da er dette alternativet, sier han.

- Tror du at du får en unnskyldning?
- Nei det tror jeg ikke at jeg får, og jeg forventer det ikke heller. Men det er en ting jeg forventer meg av Hellstrøm. Jeg har hørt at han har planer om å legge ned Bagatelle i løpet av fem år. Vi i Flavours har masse kompetanse, trenger han hjelpen vår, så bare ringer han, sier Sundal til «God kveld Norge».

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her