Ingen serverer bedre mat langs veien

Ingen serverer bedre mat langs veien

Sørlandske spesialiteter ga seier i Ganefart 2012.
26 Oktober 2012 - 12:01

- Fantastisk og et vanvittig godt klapp på skulderen, sier Hans Petter Klemmetsen til Dagbladet etter seieren i Ganefart 2012.

Som gründer, kokk og daglig leder ved Smag og Behag, mottok han onsdag beviset på at spisestedet hans i Grimstad er det beste langs veien i Norge.

I tillegg til prisen, mottok Klemmetsen 50.000 kroner for seieren under konferansen Mat og Reiseliv.

Konseptet med delikatessebutikk og lunsjbar hele året, kombinert med restaurant i sommerhalvåret og selskaper, har vært vellykket og er tatt vel i mot av lokalbefolkning, sommergjester og andre turister.

- Dette er en gammel drøm som jeg klarte å realisere med hjelp fra gode partnere, forklarer den nybakte Ganefart-vinneren.

LES OGSÅ: Hakallegarden vant folkets pris

- Prisen er en inspirasjon til å bygge videre på og er en bekreftelse på at det er viktig det vi holder på med, avslutter årets Ganefart-vinner. -Konseptet med lunsjbar (åpningstid mellom 10 og 17) gir mulighet for at andre spisegjester enn de som er ute på kveldstid kan bli kjent med sørlandske matspesialiteter og råvarer. Barn kan få halve porsjoner av den samme maten som tilbys voksne. Dette er også en fin måte å formidle lokale smaker og retter til den oppvoksende generasjon», heter det i juryens begrunnelse.

Den bestod av statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet, leder i Norges Bygdekvinnelag Katrine Kleveland, administrerende direktør i Innovasjon Norge Gun Ovesen og Jarle Baer, kokk ved Oslo Spiseforetning.

Tidligere vinnere er Gloppen Hotell, Sandane (2010), Ingers kro og restaurant, Hovet (2008) og Bios Cafe, Nordreisa (2006).

LES OGSÅ: Skal finne smaken av Norge

Årets åtte regionvinnere

• Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland
• Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal
• Agder og Rogaland: Smag og Behag, Grimstad, Aust-Agder
• Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland
• Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud
• Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold
• Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms
• Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels Svolvær, Nordland

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server kyllingfileten som på restaurant med delikat bechamelsaus, stekt sopp og smørstekte rotgrønnsaker
Dagens rett

Server kyllingfileten som på restaurant med delikat bechamelsaus, stekt sopp og smørstekte rotgrønnsaker

Den tandre kyllingfileten trives godt sammen med en luftig bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik baker du croissanter selv
Ukens kake
Hjemmelagde croissanter

Slik baker du croissanter selv

På samme måte som du blir hekta på croissanter, blir du hekta på å bake dem selv når du først har fått grep på denne type bakst. Det er mye enklere enn du tror.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset
+
Godbiter i pollisten

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset

Og når ost og vin kommer fra samme område, må det bli en match i himmelen. Her får du forslag som dekker hele spekteret av preferanser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server kyllingfileten som på restaurant med delikat bechamelsaus, stekt sopp og smørstekte rotgrønnsaker
Dagens rett

Server kyllingfileten som på restaurant med delikat bechamelsaus, stekt sopp og smørstekte rotgrønnsaker

Den tandre kyllingfileten trives godt sammen med en luftig bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du croissanter selv
Ukens kake
Hjemmelagde croissanter

Slik baker du croissanter selv

På samme måte som du blir hekta på croissanter, blir du hekta på å bake dem selv når du først har fått grep på denne type bakst. Det er mye enklere enn du tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt sølv i nordisk til Nikolai Haram Svolte

Den norske kandidaten i finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere ble slått hårfint av svenske Martin Mortenson.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er den her igjen: Slik serverer du klassisk rakefisk
Dagens rett

Endelig er den her igjen: Slik serverer du klassisk rakefisk

Rakfisken i mange ulike modningsgrader bare venter på at du skal la deg friste. Den beste fast food som finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset
+
Godbiter i pollisten

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset

Og når ost og vin kommer fra samme område, må det bli en match i himmelen. Her får du forslag som dekker hele spekteret av preferanser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her