Hakallegarden mest pop langs veien

Hakallegarden mest pop langs veien

Vant folkets pris i Ganefart 2012.
21 August 2012 - 09:10

Hakallegarden i Vanylven kommune på Sunnmøre er stemt fram som Gjestens Beste, en del av Ganefart 2012.

200 spisesteder langs vei og vann var nominert. Etter knivskarp konkurranse og avstemming via SMS og Facebook, dro Gjestens Beste i land seieren. Hakallegarden lager all mat fra bunnen av, har lokale vrier og retter av råvarer fra produsenter i nærheten. Aina Moldskred Krakset er gårdskone på Hakallegarden, og forteller at Gjestens Beste har vært en mulighet til å bli kjent blant flere mennesker.

– Vi meldte oss på mest for moro skyld. Vi er ferske i bransjen, men vi ønsker å sette lokalmat på kartet. Vi har en kortreist meny som er heilt tilpassa vårt konsept. Det er enkel, men god mat, og all maten vi serverer er lokal, sier hun til Fjordenes Tidene.

– Gratulerer til nykommeren Hakekallgarden. Det er mange spisesteder i Norge som serverer god, hjemmelaget mat av lokale råvarer. Dette gir gjestene en unik opplevelse, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i en pressemelding.

På andreplass kom Torsætra kafe på Totenåsen, mens Sanngrund servering og overnatting ved Skarnes tok tredjeplassen.

LES OGSÅ: Lager Norges beste veimat

Det er Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge som står bak og samarbeider om Ganefart. Målet med konkurransen er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat.

Det er fjerde gang Ganefart arrangeres, og i år er det lagt spesiell vekt på at spisestedene er gode på formidling om hva gjestene spiser. Det er lagt vekt på både muntlig fortelling og informasjon i spisekartet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her