- Skrell potetene og skjær dem i bitte små terninger eller riv dem med den groveste raspen på råkostjernet.
- Skrell løken og hakk den. Varm oljen i en stekepanne og stek poteter og løk gylne.
- Pisk eggene, smak til med salt og pepper og hell dem i pannen over potetene. Skru varmen litt opp. Flytt litt på massen i begynnelsen. Vend tortillaen når den er gyllen og fast under. Stek den på den samme måten på andre siden.
- Server den rykende varm. Den skal være sprø utenpå, men myk inni.
Spanjolene sier at en tortilla skal være "stor og rund som en tyrefektingsarena".
Tips:
Tortilla kan lages med forskjellig slags fyll: grønnsaker, skinke, ost. Dette legger du på toppen og steker den bare på en side. Ellers vil fyllet eller toppingen falle av.
Tips:
Retten kan også serveres som dessert. Da drysser man litt sukker på, heller rom over og flamberer (Tortilla al ron).
Se våre andre oppskrifter på potettortilla
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev