Hvor mye krydder du bruker, er opp til din egen preferanse. Men svinefileten tåler en trøkk, og krydderet balanseres ut av fruktsødmen, så ikke vær redd for å gå for langt.
Dagens rett
Foto: (matprat.no)
Prøv denne krydrete og fruktige vrien for svinefileten denne helga
Når krydret magert svinekjøtt møter en deilig fruktsaus, blir det fest i munnen.
04 Juli 2024 - 23:00
Indrefilet med kiwi og papaya (Svin Sans-i-bar)
Fremgangsmåte
- Fileten gnis inn med salt, pepper, cayennepepper og nellik.
- Skjær den i litt tykke skiver som stekes i smør eller olje og legges til side for å hvile.
- Skrell papayaen og og fjern kjernene.
- Skrell kiwiene.
- Mos fruktene (gjerne i food-prosessor) tilsett saften av en lime.
- Fruktmosen røres med crème fraiche, og blandingen helles i stekesjyen.
- Varm opp og smak til med ripsgele og revet limeskall, salt og hvit pepper.
- Medaljongene serveres med fruktsaus, med et dryss av ristede pinjekjerner (evt. ristede hasselnøtter/ mandler). Server gjerne hasselbackpoteter til.
Flere herlige reter med indrefilet av svin
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 284.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå