En av de aller flotteste matfiskene er piggvaren, og når den kommer på bordet er det duket for fest. Om du ikke får tak i alle ingrediensene til denne oppskriften, kan du lage din egen vri. For eksempel kan du bytte ut morkler med skogsopp - vanlig eller traktkantarell er perfekt. Og de små blekksprutene som skal fylles med risotto, kan rett og slett byttes ut med risotto med blekksprut i biter.
Vi har mange andre lekre oppskrifter med piggvar
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Sitronstekt piggvar
Fremgangsmåte
Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å røre i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.
Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.
Tips:
Om du ikke får tak i blekksprut, kan du droppe dette elementet, eller bare lage risottoen.
Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.
Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.
Tips:
Hvis du bruker ferske morkler, trenger du 100 gram.
Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.
Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.
Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.
Her finner du flere gode retter med piggvar
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG