Ikke gulltider i Bergen

Utelivsbransjen er generelt sett ingen gullgruve i Bergen.
Redaksjonen
22 Oktober 2008 - 10:00

Espen Galtung Døsvig i Sinco AS eier Metro, Soho Kitchen & Lounge og Sumo. Han mener høye lønninger er grunnen til at millionene forsvinner.  
 
- Det blir ikke riktig når en bartender får rundt 350 kroner timen for å skjenke øl, mens lærere, politi, omsorgsarbeidere og andre offentlige ansatte med lang utdanning kun mottar en brøkdel.
Hvis ikke lønningene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan ha lønnsomhet, har ikke arbeidsplassene livets rett, sier han.
 
Fjoråret var ikke noe stort år for utestedene i Bergen. Regnskapstall for et utvalg av byens skjenkesteder viser at få har grunn til å sprette champagnen. Tendensen er flest røde tall og svake marginer, viser tall BT har samlet inn.
 
Restriktiv politikk
Nattklubben Feliz har imidlertid gått bra siden oppstarten for tre år siden. Daglig leder Frode Minde mener en av årsakene er selskapets restriktive lønnspolitikk.
 
- Vi har bevisst vært restriktive og holdt oss unna lønnskarusselen i bransjen. Man kan jo bli sjokkskadet av å høre om unge folk uten utdannelse som krever over 300 kroner timen. Der har vi satt foten ned.
 
Minde sier han er overrasket over at ikke flere i bransjen klarte seg bedre i fjor.
 
Frir til damene
- Jeg lurer på når utestedene skal klare det hvis man ikke engang greier det når folk flest har penger.
 
Minde, som også driver Bocca Restaurant & Bar, tror huset har funnet et vellykket konsept:
 
- Hvis damene liker seg her, kommer som oftest mennene etterpå, sier han til bt.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her