Knus kjeksene og bland dem med det smeltede smøret og kanelen.
Kakebunn:
Trykk ned kjekssmulene i bunnen av formen med en skje, slik at det blir jevnt. La stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Ostekake:
Rør sammen kremost, sukker og sitronskallet.
Tilsett eggene og kremfløten under omrøring.
Ha fyllet over kjeksbunnen, og spre over litt karamellsaus (ca. 1 dl). Rør om et par ganger med en gaffel.
Stekes i ovnen i ca. 60 minutter eller til røren har stivnet.
Avkjøl, og sett deretter kaken i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt, løsner du forsiktig kanten på formen og tar den av. Ha mer av karamellsausen over ostekaken, og server.
Karamellsaus:
Bland fløte, sukker, smør og sirup i en gryte, og kok til sausen tykner. Tilsett vaniljesukkeret.
Tips:
Tilsett 4-5 ts flaksalt hvis du vil ha en salt karamell. Sett ovnen på 175 °C.
Se våre andre oppskrifter på ostekake
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev