Hvilke hvitviner passer best til fisk og skalldyr - og hvorfor?

Selv om mange nordmenn sverger til rødvin også til fisken, er det ikke til å komme forbi at hvitvin er det mest ideelle. Men fisk er ikke bare fisk, og det er store forskjeller de ulike skalldyrene i mellom, det skal Rune Pal fordype deg i. Han har et lan
Redaksjonen
15 Februar 2000 - 15:22

Christer Berens foredrar om de forskjellige hvitvinsdruenes egenskaper og hvorfor smaken på vinen varierer etter hvilken region den kommer fra. Denne kvelden får du anledning til å smake i alt ni viner som ville kostet deg mer enn 1500 kroner å kjøpe inn.
 
Mandag 20. mars kl 18.30
kr 780
 
Vinsmaking:
Santa Rita 120 Chardonnay 1997 Chile
(Kr 94,90, 7534, bestilling)
Riesling Réserve Trimbach 1996 Alsace Frankrike
(Kr 128,60, 888, basis)
Pinot Grigio Puiten 1997 Colterenzio Alto Adige Italia
(Kr 144,90, 32327, bestilling)
Pinot Gris Tradition 1997 Hugel Alsace Frankrike
(Kr 161, 34532, bestilling)
Pouilly-Fumé Genetin 1997 F. Tinel Blondelet Loire Frankrike
(Kr 161,10, 31050, bestilling)
 
Meny
Chablis Vieilles Vignes 1996 La Chablisienne
(Kr 169,90, 30841, bestilling)
Kamskjellcarpaccio
Blåskjellfricassé
Sancerre Grande Réserve 1998 H. Bourgeois Loire
(Kr 144, 743, basis)
Grillet laks med caviar-beurre blanc
Meursault 1993 J. Matrot Burgund Frankrike
(Kr 259,90, 30909, bestilling)
Dampet slettvar med hummer
Muscat de Beaume de Venise 1998 Vidal Fleury Rhône Frankrike
(Kr 248,20, 7831, bestilling)
Grand dessert

Meld deg på her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her