Hold på kokkene

NHO Reiseliv og Bent Stiansen oppfordrer bransjen til å holde på kokkene sine.
Redaksjonen
07 November 2007 - 18:10

Det var under en TV-sending nylig at NHO Reiselivs rådgiver innen kompetanse, Terje Tidemann, og Bent Stiansen kom med oppfordringen.
 
- Næringen må jobbe mer med rekruttering, men det handler også om å holde på folk, sa Tidemann.
 
Tips
Statholdergaardens Bent Stiansen hadde følgende tips til å få folk til å velge kokkeyrket.
 
- Jeg har et motto: Jeg vil behandle folk sånn som jeg selv vil bli behandlet, sa Stiansen.
 
Trivsel viktig
Tidemann mente at trivsel, ryddige arbeidsforhold og familievennlige vaktlister må til for å få flere til å forbli i yrket.
 
Tidemann viste til undersøkelsen Kokkens Hverdag fra 2005 som viste at nesten ingen angrer på kokkeutdanningen.
 
- Mange bruker den yrkesfaglige skoleutdanningen som et springbrett inn i hotell- og restaurantfagutdanningen, sa han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)
Dagens rett

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)

Ferdige nudelpakker er en enkel og billig basis for raske middager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her