- Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
- Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang.
- Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, ta av varmen.
- Legg fisken (torsk, hyse, sei, eller annen hvit fisk) i kokende lettsaltet vann og la den trekke til den er ferdig. Kok makaronien som anvist på pakken.
- Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen.
- Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.
- Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.
- Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.
- Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.
- Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, evt. rosiner tilsatt litt appelsinjus.
Lyst til å lage en annen fiskegrateng så se her