Det skal ikke heves som en gjærdeig, men benytter seg av natron som hevemiddel under stekingen. Mer som en scones i brødform, men en riktig saftig og ikke minst krydret en. Perfekt som element på julefrokost- eller lunsjbordet - om du beholder eplebrødet selv.
Ukens kake
Foto: (Frukt.no)
Dette brødet er den perfekte julegave til den som har alt
Det er både saftig og holdbart og svært anvendelig til julens mange måltider.
Aase E. Jacobsen
14 Desember 2023 - 11:00
Eplebrød
Fremgangsmåte
- Rør sammen egg, smør og sukker.
- Tilsett de revne eplene, sitronsaften og eventuelt sitronskallet.
- Bland de tørre ingrediensene.
- Rør så i epleblandingen slik at det blir en fin deig.
- Ha deigen i en smurt brødform og stek på 180 grader C i 40-50 min.
Mange oppskrifter med brød og bakverk
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå