Worlds50Bestbars
Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige
Foto: (World50Bestbars)

Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige

Ett hopp fram på listen over verdens beste barer er en bragd for den populære baren i Oslo.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 11:43

Det er bare tre plasser bak The Dead Rabbit som i 2016 var verdens beste bar. Himkok er uansett Nordens beste bar, med Linje Tio i Stockholm som nummer to. Linje Tio ligger på 32. plass, den samme som i fjor. 

Her kan du lese mer om Linje Tio

Det var heller ingen nye nordiske barer på listen over de 51 til 100 beste. Himkok ble for øvrig kåret til den mest bærekraftige baren av dem alle. Det er en ekstra fjær i hatten til teamet i Storgata.

Hva er det med Himkok?

- Vi forsøker først og fremst å forstå dette selv, men å komme på 19. plass og i tillegg vinne bærekraftprisen er jo helt magisk. Vi har funnet vår identitet og videreutviklet den, sier Joakim Olsson, barsjef for Himkok. Han legger til: 

- Himkok er en unikt sted som vi har trodd på siden dag en. Men framfor alt er vi der vi er i dag på grnunn av Himkok-teamet. Alt fra den som gjør rent til eierne til leverandørene, alle må gjør sin del og hjelpe hverandre. 

Hele teamet på Himkok. Foto: Michael Rohal

Bakgrunnen for bærekraftprisen er ifølge Worlds50Bestbars at Himkok oppnår 90 prosent på Sustainable Restaurant Associations rating for bærekraft. Deres fokus på å redusere avfall og satse på kortreist er hovedgrunnen. Nærmere 80 prosent av brennevinet de bruker er destillert på stedet. De lager også vin, bitters, likører og mjød basert på norske produkter. Sammen med Eik & Tid brygger de et øl basert på rester etter cocktailmiksingen. I begrunnelsen trekkes det også fram at de bruker blant annet myse fra lokale osteprodusenter og surdeig de får fra et lokalt bakeri til å smaksette brennevinet.

London leder fortsatt an med med Dandelyan på 1. plass, og The American Bar på 2. plass. De har rett og slett byttet plass. Beste nye bar ble Coupette i London som havnet på en  Manhattan i Singapore er med en 3. plass Asias beste. New York henger ikke uventet sterkt med i teten med Nomad på 4. plass. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her