Ukens vin
Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Med disse to Rhône-vinene har du alt du trenger og det til en veldig gunstig pris.
Aase E. Jacobsen
23 August 2015 - 05:16

Den røde Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2013 er perfekt sammensatt vin på sitt kvalitetsnivå. Den har nemlig alt den skal ha i riktige proporsjoner.

Den er saftig og leskende med god frukt og akkurat passe tanninbitt. I tillegg er den rett så elegant. Den har moderat alkohol, noen som slett ikke er en selvfølge blant Côtes du Rhône-viner i dag, heller tvert om.

Imponerende hvitt

Druene er økologisk dyrket, den er moteriktig gjæret med druenes egne gjærsopper. Den er heller ikke filtrert, dermed får du med maksimalt av det druene brakte med seg inn i gjæringsprosessen.

Den har en hvit parallell som er en real lekkerbisken, og en demonstrasjon på hvor god hvitvin fra Rhône kan være også på et mer hverdagslig prisnivå.

Adéle Côtes du Rhône Blanc 2014 er laget av de typiske hvite Rhône-druene clairette og marsanne. Den har betydelig mineralkarakter, druene kommer fra vinstokker som vokser i granittjordsmonn, relativt høyt- og frittliggende som sikrer god ventilasjon i det varme Rhône-klimaet.

Nesten naturvin

Også den er laget etter samme naturlige prinsipper som den røde og med velbalanserte 12,5 prosent alkohol. Etter gjæringen har den ligget sju måneder på bunnfallet som bidrar med ekstra fedme.

Eric Texier tilhører den nye generasjonen i Rhône, og som allerede har gjort seg sterkt bemerket, også i naturvinmiljøet.

Derfor er Eric Texier noe for seg

Disse to vinene er begge tilsatt svovel og er derfor ikke naturviner, men de har et visst slektskap med denne stilen. De passer derfor godt om du har lyst å forske mer på denne mye omtalte vintrenden, men ikke tør å prøve ut de dyreste eksemplarene.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her