Ukens drink

Bombay Premier Cru Spanish Negroni drinkoppskrift

Til glede for Negroni-fansen og alle andre som har noen skvetter med sherry i skapet

Til glede for Negroni-fansen og alle andre som har noen skvetter med sherry i skapet

For her får du brukt dem opp, og resultatet blir en veldig lekker og smaksrik drink.
18 Februar 2022 - 12:00

For i tillegg til negroni-ingredienser som gi, vermut og en bitterlikør, er det også en "hjemmelaget" miks av tre ulike sherrytyper: fino, oloroso og den søte pedro ximenez. Det gir den en ekstra kompleksitet og dybde. 

Har du ikke tre ulike sherrytyper, kan du godt bruke bare oloroso - enten tørr eller halvtørr. Fino blir litt lett alene og pedroen rett og slett for mye av det gode. 

Se våre andre oppskrifter på negroni 

Men også ginen i denne oppskriften er en nykommer. Den aromatiske Bombay Sapphire er velkjent.

Les mer om Bombay Sapphire her

Men Bombay Premier Cru er laget med Murcia-sitron, som gir den en klar sitronskallkarakter ved siden av krydder og einer. En smakskraftig gin som er perfekt til GT eller drinker som negroni.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Bombay Premier Cru Spanish Negroni drinkoppskrift

Bombay Premier Cru Spanish Negroni drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Har du ikke tre ulike sherrytyper, kan du godt bruke bare oloroso - enten tørr eller halvtørr. Fino blir litt lett alene og pedroen rett og slett for mye av det gode. 

Rør ingrediensene med isbiter i et mikseglass. Sil over i et avkjølt coupe-glass eller over en stor isbit i et rocksglass. Klem et sitronskall over. 

Tips:
For ekstra spanske vibber kan du tre en (spansk) grønn oliven på en tannstikke og legge oppi. 

Råvarer:
Bombay Premier Cru

Se våre andre oppskrifter på negroni 

Men også ginen i denne oppskriften er en nykommer. Den aromatiske Bombay Sapphire er velkjent.

Les mer om Bombay Sapphire her

Men Bombay Premier Cru er laget med Murcia-sitron, som gir den en klar sitronskallkarakter ved siden av krydder og einer. En smakskraftig gin som er perfekt til GT eller drinker som negroni.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her