- Gni filetene inn med salt og pepper samt spisskummen, brun dem raskt på alle sider i stekepanna.
- Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen.
- Etterstek filetene i ovn på 175 grader til steketermometeret viser 60 grader, da er de rosa.
- Det tar 10-12 minutter avhengig av tykkelsen på fileten.
- La filetene hvile i minst 15 minutter før de skjæres i skiver.
Appelsinsaus med småløk:
- Skrell småløken og ha dem i en kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik.
- Kok opp og la det fosskoke til sausen får sirupskonsistens.
- Ta løkene opp av sausen.
- Rør inn smøret i sausen
Server svinefileten med de appelsinkokte småløkene og sausen ved siden av. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt som valnøtter, halve druer, appelsin, ananas, og eple smaker godt til denne retten.
Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev